Mai Bine Mai Bine 18 aprilie 2014
Era odată ca niciodată O fată care s-a născut în sălbăticie.

Justificări pentru grădinărit sunt mult mai multe decât pot înşira sau decât pot cunoaşte, iar ideea de a practica acest lucru în mediul urban este de a te reconecta cu natura într-un spaţiu mai accesibil nouă, celor care trăim în oraş, într-o măsură din ce în ce mai ridicată.

Mădălina Iordăchescu Mădălina Iordăchescu 14 aprilie 2014
Există o multitudine de probleme în societatea în care trăim, fie că sunt specifice spaţiului socio-cultural în care trăim, fie că sunt simptome sau variaţiuni ale unor situaţii care se regăsesc în mai multe locuri de pe glob. Multe dintre aceste probleme persistă ca urmare a ignoranţei, neputinţei sau chiar a rea-voinţei autorităţilor care sunt însărcinate, prin contractul social, să le rezolve. De aceea, de multe ori a fost necesar ca oamenii simpli să preia iniţiativa, să se auto-organizeze, pentru a produce acele schimbări de mult dorite. Iar mişcările pe care unele iniţiative reusesc să le coaguleze au un potenţial foarte mare, atâta timp cât energia creată nu moare, ci se transformă.

CUIB este primul spațiu de consum responsabil din România, respectiv prima afacere socială care pune la dispoziția clienților numai produse alimentare și nealimentare sustenabile. Această abordare de pionerat presupune integrarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile - natura, societatea, economia - în filosofia imaiginării și funcționării spațiului.

CUIB este un proiect pioner – atribut care, în general , dacă nu conferă greutate, cel puțin are o conotație pozitivă. Valoarea semnificației termenului nu rezidă atât în sensul de a fi primul, cât de a inspira printr-un prim pas pe un teren care mai apoi să poată fi bine bătătorit, de a crea pârghii de acțiune, de a lansa o invitație la replicare. În acest sens, deschiderea porților Centrului Urban de Inițiative Bune în Iași la finele anului 2013 a însemnat și o deschidere a unor căi de manifestăre practică, directă a potențialului de schimbare în mai bine din comunitatea locală.